Moto-Crete.gr - Riding motorcycle in Crete

Εξερευνώντας την Κρήτη με μοτοσυκλέτα - Διαδρομές - Προορισμοί

Help

Η φιλοσοφία του Moto-Crete.gr είναι να γίνονται διαθέσιμες οποιεσδήποτε χρήσιμες πληροφορίες που ενδεχομένως αφορούν τους μοτοσυκλετιστές (και όχι μόνο) που βολτάρουν στην Κρήτη από οποιονδήποτε. Έτσι προς αυτή την κατεύθυνση παρέχονται διάφορα εργαλεία και για κάθε τύπο πληροφορίας.

Θέλετε να προτείνετε μια διαδρομή που κάνατε? Η ενότητα Διαδρομές σας δίνει τη δυνατότητα να ανεβάσετε χάρτη σε μορφή GPX ή Google Earth KML ή KMZ και να γράψετε σχετικές πληροφορίες.

Δεν έχετε τη διαδρομή σας σε χάρτη? Τότε η ενότητα Ιστολόγια σας επιτρέπει να μοιραστείτε μια ιστορία ή μια εμπειρία που ζήσατε.

Θέλετε να προτείνετε κάποιο προορισμό ή μια απομακρυσμένη παραλία ή το ιδανικό μέρος για ελεύθερο κάμπινγκ που ανακαλύψατε ή άλλες προτάσεις για διαμονή και φαγητό? Πάλι τα Ιστολόγια είναι το καλύτερο μέρος.

Έχετε φωτογραφίες και βίντεο από τις διαδρομές που κάνατε? Στις αντίστοιχες ενότητες Βίντεο και Φωτογραφίες (προσεχώς) μπορείτε να τις μοιραστείτε μαζί μας.

Θέλετε να πείτε κάτι σύντομο? Τότε Στα Γρήγορα το κάνετε εύκολα και γρήγορα.

Γενικές Οδηγίες Συγγραφής Άρθρων.

Σε όλες τις ενότητες όπου καταχωρείται οποιαδήποτε μορφή πληροφορίας, υπάρχουν συχνά τα παρακάτω κοινά πεδία:

Τίτλος: Δώστε ένα σύντομο και περιεκτικό τίτλο γι’ αυτό που θέλετε να γράψετε.

Κείμενο: Εδώ γράφετε με λεπτομέρειες χρησιμοποιώντας ένα απλό επεξεργαστή κειμένου. Αποφύγετε να κάνετε επικόλληση από έγγραφα επεξεργαστών κειμένου (π.χ. word ή openoffice)

Ετικέτες: Χρησιμοποιήστε τις κατάλληλες λέξεις χωρισμένες με κόμματα, για να διευκολύνετε άλλους χρήστες να δουν το κείμενο σας.

Σχόλια: Καθορίστε αν θα δέχεστε σχόλια ή όχι από άλλους χρήστες

Πρόσβαση: Καθορίστε το επίπεδο πρόσβασης, δηλαδή ποιοι θα βλέπουν το άρθρο σας (Ιδιωτικό, Φίλοι, Συνδεδεμένοι Χρήστες, Δημόσιο)

Κατάσταση: Καθορίστε αν το άρθρο θα δημοσιευτεί ή όχι (π.χ. σε περίπτωση που δεν το έχετε ολοκληρώσει ακόμα).

Ενότητες του Moto-Crete.gr

Παρακάτω παρατίθενται αναλυτικά οι ενότητες του Moto-Crete.gr, η λειτουργικότητα που παρέχεται και ο τρόπος χρήσης τους.

Πρόσφατα (Activity)

Εμφανίζονται όλες οι πρόσφατες δημοσιεύσεις και γενικά η δραστηριότητα του ιστότοπου.

Ιστολόγια (Blogs)

Το ιδανικό μέρος για να αφηγηθείτε μια ενδιαφέρουσα εμπειρία ή ταξιδιωτικό ή εκδρομή ή οτιδήποτε άλλο κατά την περιπλάνηση σας στο νησί. Επίσης εδώ μπορείτε να προτείνετε ενδιαφέροντες προορισμούς, γραφικά χωριά και απομακρυσμένες παραλίες, προτάσεις για διαμονή και ελεύθερο κάμπινγκ, πληροφορίες για την κατάσταση των δρόμων κτλ.

Διαδρομές (Routes)

Εδώ μπορείτε να μοιραστείτε μια ωραία διαδρομή που κάνατε με τη βοήθεια των Google Maps με δυνατότητα φυσικά να γράψετε επιπλέον πληροφορίες για μέρη που μείνατε ή κάνατε στάση ή είδατε κτλ κτλ.

Οι τύποι αρχείων που υποστηρίζονται είναι .gpx, τα αρχεία δηλαδή που δημιουργούν τα GPS χωρίς να χρειάζονται μετατροπή.

Επίσης υποστηρίζονται αρχεία τύπου Google Earth KML ή KMZ. Μπορείτε να μετατρέψετε εύκολα τα αρχεία .gpx του GPS που χρησιμοποιείτε στο Google Maps ή στη διεύθυνση gpx2kml.com.

Σε κάθε περίπτωση μπορείτε να κατεβάσετε μια διαδρομή σε GPX ή KML ή KMZ και με τα ίδια εργαλεία να την μετατρέψετε σε gpx αρχείο ώστε να τη χρησιμοποιήσετε στο GPS σας.

Βίντεο (Videos)

Εάν τραβήξατε βίντεο στη βόλτα σας εδώ είναι το σωστό σημείο για να το δείξετε. Προϋπόθεση να το έχετε ανεβάσει πριν στο youtube.com οπότε εδώ απλά αντιγράφετε τη διεύθυνση και όλα τα υπόλοιπα (τίτλος, περιγραφή) εμφανίζονται αυτόματα.

Ημερολόγιο (events)

Περιοχή καταχώρησης εκδηλώσεων, εκδρομών κτλ με πολλά εργαλεία όπως λίστες συμμετεχόντων, εγγραφές, καθορισμο προγράμματος, προβολή σε χάρτη κτλ.

Σελιδοδείκτες (Bookmarks)

Βρήκατε μια μια ιστοσελίδα σχετική με μοτοσυκλέτες ή ταξιδιωτικού περιεχομένου ή για την Κρήτη? Τότε μοιραστείτε την εδώ με τα άλλα μέλη. Εναλλακτικά απλά αποθηκεύσετε τις ενότητες του Moto-Crete.gr που σας άρεσαν για εύκολη αναζήτηση.

Μέλη

Παρουσίαση των μελών του Moto-Crete.gr.

Ομάδες Μελών (Groups)

Είστε μια παρέα φίλων ή κάποιο club μοτοσυκλετιστών? Εδώ είναι το ιδανικό μέρος για να οργανωθείτε δικτυακά κανονίζοντας εκδρομές και βόλτες, συναντήσεις, ταξίδια ή απλά ανταλλάσσοντας απόψεις.

Πληροφορίες (Pages)

Ενότητα για δημοσίευση διαφόρων πρακτικών πληροφοριών για οποιοδήποτε θέμα σχετικά με μοτοσυκλετισμό τουρισμό στην Κρήτη και όχι μόνο. Η ενότητα θα ενημερώνεται σταδιακά.

Στα Γρήγορα (The Wire)

Μοιράσου τις σκέψεις σου ή οτιδήποτε άλλο στα γρήγορα, στα πρότυπα του γνωστού Twitter.

Φωτογραφίες (Photos)

Ανέβασε τις φωτογραφίες που τράβηξες και θέλεις να μοιραστείς.

Προφίλ (Profile)

Προβολή του προφίλ μου με δυνατότητα επεξεργασίας των πληροφοριών μου και της εικόνας μου (avatar) καθώς και καθορισμού δικαιωμάτων πρόσβασης σ’ αυτό.

Φίλοι (friends)

Προβολή των φίλων μου μέσα στο Moto-Crete.gr.

Μηνύματα (Messages)

Αντάλλαξε μηνύματα με άλλα μέλη του Moto-Crete.gr.

Ρυθμίσεις (Settings)

Διαμόρφωσε τις προσωπικές σου ρυθμίσεις για το Moto-Crete.gr.

Copyright © 2012 - 2022 Moto-Crete.gr - Riding motorcycle in Crete