Log in
Greek | English

Διαδρομές στη Γαύδο

Ελεύθερο κάμπινγκ στον Άη Γιάννη της Γαύδου και εξερεύνηση του νησιού με μοτοσυκλέτα και πεζοπορίες, παρέα με Σήφη και Στέφανο.

Η Γαύδος είναι μικρό νησί και σίγουρα όχι το ιδανικότερο για διακοπές με μηχανή αφού το οδικό δίκτυο είναι πολύ περιορισμένο. Όμως πρόκειται για ένα καταπράσινο μέρος γεμάτο κέδρους, με σύντομες αλλά γραφικές διαδρομές και κορυφαίες παραλίες όπως ο Άη Γιάννης, το Σαρακίνικο και η Τρυπητή.

Τα αξιοθέατα είναι λίγα, όμως αξίζει σίγουρα επίσκεψη στο Φάρο της Γαύδου (σε 360μ υψόμετρο και καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα) και στο Ακρωτήρι της Τρυπητής (το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης).

Ειδικά για το Ακρωτήρι της Τρυπητής, ο δρόμος που συνεχίζει μετά το χωριό Βατσιανά είναι ένα κακός χωματόδρομος που σταματάει αρκετά πριν την παραλία, αλλά από κει ξεκινάει μονοπάτι που οδηγεί στο Ακρωτήρι της Τρυπητής και την παραλία μετά από 15 λεπτά περπάτημα.

Επίσης σημαδεμένο μονοπάτι προς την Τρυπητή ξεκινάει και από τον Κόρφο.

Άλλες δυνατότητες για πεζοπορία είναι το μονοπάτι από Άη Γιάννη προς παραλία Λαύρακα αλλά και από Άμπελο προς Ποταμό (το οποίο άφησα για την επόμενη φορά).

Φωτογραφίες από Γαύδο είναι εδώ και βίντεο εδώ.


Φωτογραφίες από τη Γαύδο

Copyright © 2012 - 2024 Moto-Crete.gr - Riding motorcycle in Crete